Vederlichte biscuit
Vederlichte biscuit
INGREDIËNTEN
Met deze receptuur wordt je biscuit ongeveer 6-7 centimeter hoog. Daarna kun je deze natuurlijk nog doorsnijden en vullen.
MAAT (∅ CM) | 15 | 20 | 22 | 24 | 25 | 26 | 28 | 30 | 35 |
---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|
Ei (gram) | 100 | 175 | 210 | 250 | 275 | 300 | 345 | 400 | 530 |
Suiker (gram) | 60 | 100 | 120 | 150 | 155 | 170 | 195 | 225 | 300 |
Vanillesuiker (gram) | 3 | 6 | 7 | 8 | 10 | 10 | 12 | 14 | 18 |
Bloem (gram) | 40 | 75 | 90 | 110 | 115 | 127 | 145 | 170 | 225 |
Maïzena (gram) | 15 | 25 | 30 | 35 | 40 | 42 | 50 | 55 | 75 |
BEREIDINGSWIJZE:
In bovenstaande tabel heb ik de meest voorkomende ronde bakvormen opgenomen. Heb jij toch een andere maat dan kun je met behulp van dit tabel het biscuit recept berekenen.
Mix de eieren, suiker en vanillesuiker schuimig en luchtig. Ik mix dit ongeveer 10 minuten in een staande mixer op middelhoge stand.
Zeef de bloem en maïzena en voeg toe aan het mengsel. Spatel dit voorzichtig door het mengsel heen, je wilt niet dat alle lucht die je erin geslagen hebt weer verdwijnt.
Het beslag kun je vervolgens in een ingevette bakvorm gieten.
Een biscuit van 20-24 centimeter bak ik 30-35 minuten op 180 graden. Een biscuit van 15 centimeter is is 20-25 minuten voldoende. Grotere vormen hebben iets langer nodig, voeg wat minuten toe aan de baktijd, maar hou het biscuit goed in de gaten.
Het biscuit is gaar als je zachtjes op het oppervlak drukt en deze terug veert.