Tortilla uit de oven met gehakt en aardappelen
Tortilla uit de oven met gehakt en aardappelen
DE TORTILLA DE PATATAS OF SPAANSE TORTILLA IS EEN VAN DE BEROEMDSTE GERECHTEN UIT DE SPAANSE KEUKEN. ZE VINDT HAAR OORSPRONG IN HET BINNENLAND VAN SPANJE.
Tortilla uit de oven met gehakt en aardappelen is een dikke omelet van ei, aardappels en olijfolie. Regelmatig wordt ui en knoflook toegevoegd. De tortilla kan zowel koud als warm worden gegeten. Ook als voorgerecht, als toevoeging aan een salade, op een baguette met tomaat, of in blokjes of puntjes als tapa.
Wat heb je nodig…?
– 10 eieren
– 250gr gemengd gehakt
– 4 aardappelen
– 1 sjalot
– 2 teentjes look
Hoe ga je te werk?
Snij de sjalot en de look in fijne blokjes en bak ze aan.
Bak het gehakt volledig uit zodat het lekker knapperig is. Vervolgens laat je ze uitlekken op keukenpapier.
Dan de aardappelen schillen en in kleine blokjes snijden, wassen en vervolgens een 5-tal minuten koken. Laat ze schrikken in koud water om het gaarproces te stoppen en dan goed uitlekken op een nette keukenhanddoek.
Meng de eieren in een kom en voeg alle voorgaande eronder (zie foto).
Giet de volledige massa in een goed geoliede pan en laat 2 minuten op hoog vuur garen. Verminder dan naar een kleine vlam en plaats er een deksel erop.
Na een 10-tal minuten een bord op de pan leggen en de massa draaien, herhaal dit tot je een volledige vaste massa hebt.
Smakelijk!
© Foto’s: Eric Fels
© Tekst: Anita Campforts