Pannenkoeken als dessert
Pannenkoeken als dessert
Verras je vrienden met deze kleine hapjes pannenkoek.
Ingrediënten:
- Halve liter melk
- 2 eitjes
- 200 gram bloem
- 1 vanillestokje - of alternatief 1 zakje vanillesuiker
- 200 gram boter
- Een snuifje zout
Neem een blender of een kom.
Voeg de melk eerst en dan de bloem toe.
Vervolgens de 2 eitjes.
Smelt ondertussen de boter in een pannetje of in de micro oven.
Voeg dan de vanille en de boter toe en zet je blender aan, of begin in je pot te roeren. Denk er aan dat je beslag volledig glad moet zijn dus zeker geen klontertjes.
Neem een pan en doe er wat gewone olie in zet op een heet vuur en als je pan warm is kan je het beslag storten.
Denk eraan dat je pannenkoeken niet te dik zijn.
Achteraf kan je ze dan versieren vb.
1. Pannekoek besmeren met confituur, snijden in kleine stukken en dan een prikker gebruiken met bv bosbessen.
2. Pannekoek besmeren met choco, snijden in kleine stukken en dan een prikker gebruiken met bv een stukje banaan.
3. Pannekoek besmeren met bruine suiker, snijden in kleine stukken en dan een prikker gebruiken met bv een stukje kiwi.
4. Pannekoek besmeren met witte suiker, snijden in kleine stukken en dan een prikker gebruiken met bv een stukje zoete aperitief kersen.
5. Pannekoek besmeren met slagroom, snijden in kleine stukken en dan een prikker gebruiken met bv een stukje aardbei.
Succes en smakelijk!