Ovengerechtje kip met anijs, worteltjes en paprika
Ovengerechtje kip met anijs, worteltjes en paprika
EEN KIP UIT DE OVEN IS SIMPEL TE MAKEN EN OVERHEERLIJK. HET VERGT ENKEL WAT VOORBEREIDING EN WAT GEDULD. MAAR TIJDENS DE BEREIDING KUN JE JE RUSTIG BEZIG HOUDEN MET JE GASTEN TERWIJL DE OVEN AL HET WERK DOET.
Wat heb je nodig…?
12 kippenboutjes
1 Anijs
10 jonge wortelen
5 paprika’s in de verschillende kleuren (rode, gele, groene)
2 zoete ajuin
Enkele kerstomaatjes
Halve kilo krielaardappeltjes
Enkele teentjes look
Tijm, rozemarijn, laurier, peper en zout
Hoe ga je te werk?
Neem een ovenplaat en zet je oven op 175 graden. Leg vervolgens een stuk aluminiumfolie op de bakplaat. Neem dan enkele kippendijen en bak deze voor in de pan, alleen een mooi kleurtje volstaat.
Daarna snij je de verschillende kleuren paprika’s en snij ze brut in grote lange stukken. Dan een zoete ajuin en snij ook deze in grote lange stukken. Vervolgens enkele kerstomaten doorsnijden. Wortelen schrapen en de venkel in julienne snijden. Neem ongeveer een halve kilo krielaardappeltjes en snij ze in de lengte door. Pers dan enkele teentjes look uit. Neem tot slot enkele takjes tijm, rozemarijn, laurier, peper en zout.
De afwerking
Leg de dijen langs mekaar en verdeel de groenten rijkelijk over het geheel. Vervolgens alle kruiden toevoegen en ook een flinke scheut olijfolie. Plaats voor 30 minuten in uw oven op 175 graden. En klaar…
Smakelijk
© Foto’s: Eric Fels
© Tekst: Anita Campforts