Kokoskoekjes bakken
Kokoskoekjes bakken
Heerlijke kokoskoekjes of beter kokosrotsjes bakken.
Ingrediënten:
- 4 eieren
- 300 gram suiker
- 200 gram boter
- 250 gram gemalen kokos
Ingrediënten voor ongeveer 80 koekjes
Smelt de boter in de bain-marie.
Mix de eieren samen met de suiker tot een schuimige massa.
Voeg er nu de zachte boter aan toe en meng
Roer nu de kokos rustig onder de massa, zodat alles mooi egaal is.
Nu kun je 2 dingen doen, ofwel maak je balletjes of zoals wij het doen neem je een spuitzak met een grote mond (de massa is door de kokos nogal dik)
Neem een ovenplaat met een bakpapier en vet deze in met boter.
Spuit vervolgens de gewenste maat voor je koekjes op de bakplaat, en laat ongeveer 5 cm tussen ieder koekje (deze gaat nog een klein beetje uitzetten tijdens het bakproces).
Plaats je ovenplaat zeker een 30-tal minuten in de koelkast, zodat de massa weer wat vaster wordt.
Zet nu je oven op 200°.
Zo nu kun je de ovenplaat in de oven plaatsen op 200° voor een kleine 10 à 12 minuten.
TIP: je kunt voor het bakken nog even wat extra kokos over de koekjes gooien om wat extra kokos te hebben aan de buitenkant.
Smakelijk!