Kippenvleugeltjes
Kippenvleugeltjes
NIKS ZO LEKKER ALS EEN KIPPENVLEUGELTJE OM MET DE HANDEN OP TE PEUZELEN EN JE VINGERS BIJ AF TE LIKKEN.
Ingrediënten
3 teentjes look, pijpajuintjes, 2 charlotten, 3 paprikas (een rode, een groene en een gele), 3 tomaten, een assortiment paddenstoelen naar keuze, een koffielepel tomatenpuree, peper, zout, notenmuskaat, cayennepeper, platte peterselie, melk of room.
HOE GA JE TE WERK?
Verwarm uw oven voor op 180 graden.
Neem kippenvleugels naar believen.
Bak ze eerst stevig voor in een pan en voeg peper, zout en andere kruiden toe.
Als ze een mooi kleurtje hebben, plaats je ze voor een 10-tal minuutjes in de oven op 180°C.
Intussen kun je alle groenten en paddestoelen fijnsnijden.
TIP: Wanneer je de tomaten hebt versneden, verwijder dan al het vocht en pitjes.
Stoof eerst de harde groenten (paprika’s, look, charlotten, pijpajuintjes) op in een wok. Wanneer ze glazig zijn, voeg je de paddestoelen eraan toe. Nog even omgooien. Kruiden met peper, zout, nootmuskaat en cayennepeper.
Voeg de melk of room toe. (Ik neem geitenmelk omdat mijn vrouw koemelk intolerant is).
Na een 10 tal minuten saus binden en afwerken met wat fijn gesneden platte peterselie.
TIP: Indien je melk gebruikt, moet je deze even binden met maïzena, room bindt uit zichzelf.
Aardappeltjes toevoegen, ik had mijn aardappeltjes gisteren al gekookt en heb deze even in de friteuse gedaan, heerlijk krokant… 😉
© Foto’s: Eric Fels
© Tekst: Anita Campforts