Kalkoenspiesje met honing en appel
Kalkoenspiesje met honing en appel
Een zeer verrassende smaak van gebakken kalkoen met honing en gebakken appels met kaneel en suiker.
Ingrediënten:
- 250 gr kalkoen
- 1 eetlepel honing
- 1 eetlepel olijfolie
- peper en zout
- 1 rode appel (kies een appelsoort naar keuze)
- 1 rode ui
- 50 gr sla
- zout, peper,kaneel en citroensap
Snijd de kalkoen in kleine stukjes.
Meng de honing, olijfolie en peper en zout door elkaar en schep de kalkoen er doorheen.
Je kunt dit daags ervoor reeds maken en dan afgedekt laten marineren in de koelkast.
Snijd de rode ui zeer fijn en leg deze 10 minuten in witte wijnazijn.
Snij de appel in kleine blokjes (en bevochtig met citroensap).
Prik vervolgens de kalkoen op enkele leuke stokjes (prikkers).
Snij de sla héél klein en bedek de bodem van uw glaasje ermee.
Wij voegden ook nog enkele fijne ontpitte tomaten toe voor de frisse smaak en natuurlijk de kleur.
Neem een braadpan en bak de kalkoenspiesjes zachtjes aan.
Verdeel uw pan na het draaien van het vlees in twee en voeg de fijn gesneden appeltjes toe aan je braadpan en strooi een beetje fijne suiker en kaneel erover.
Verdeel de gebakken appeltjes over de sla en de tomaten.
plaats vervolgens na het bakken de kalkoenspiesjes schuin in je aperitiefglaasje.
Afwerken kun je dit met een extra scheutje honing en/of fijn gesnipperde peterselie.
Eventueel ook koud te serveren, maar persoonlijk vinden we warm lekkerder...