Zoeken:

Havermoutpap of porridge

porridge

Havermoutpap of porridge

Lekker en supergezond is de havermoutpap. Je kan hem zowel warm als koud bereiden. Vooral tijdens deze koude dagen is de warme bereiding mijn favoriet ontbijt. 

Wat maakt dit nu zo aantrekkelijk?

Je kunt er eindeloos mee experimenteren. Ik hou me niet uitsluitend aan havervlokken maar voeg er van alle lekkere varianten aan toe zoals de 'Bio 4 granen vlokken van Delhaize', Pompoenpitten, zonnebloempitten, allerlei noten, allerlei zaden, chiazaadjes, gepofte quinoa enz... Aan het einde, als de granen voldoende opgekookt zijn voeg ik de laatste minuut een stukje fruit naar keuze en een lepel bio-honing aan toe.

Havermoutpap is heel makkelijk te maken, duurt niet lang en geeft je een hele voormiddag een verzadigd gevoel. Bovendien, voor diegenen die op hun lijn willen letten heb ik super goed nieuws, het bevat weinig calorieën. 

Lust je geen warme havermoutpap, dan kan je hem ook koud bereiden. Je voegt de ingrediënten 's avonds samen en zet hem de ganse nacht in de koelkast. 's Morgens is hij klaar om te eten. 

Maar hoe bereid je deze verschillende versies nu?

Warme havermoutpap: 
Doe 50 gr vlokken (en granen naar keuze) in een pannetje, voeg er 180 ml melk (of water, of een plantaardige melkvervanger) aan toe en laat het geheel minstens 5 min koken op een matig vuur. Doe er op het laatste bessen, fijn gesneden conferencepeer en een lepel honing aan toe. Goed doorroeren en genieten maar.

Koude bereiding of de Overnight oats:
Doe 50 gr vlokken (en granen naar keuze) in een pannetje, voeg er 150 ml melk (of water, of een plantaardige melkvervanger, of yoghurt, of platte kaas) aan toe en laat het geheel minstens 8 tot 10 uur in de koelkast rusten. Doe er wat fruit naar keuze bij en smakelijk.

Een heerlijke toets is wat geroosterde pijnboompitjes of geroosterde noten toevoegen aan het geheel. Heerlijk.