Hamburgers maken
Hamburgers maken
NIETS ZO LEKKER ALS ZELFGEMAAKTE HAMBURGERS. HIERVOOR GA JE NATUURLIJK UIT VAN ALLEEN MAAR VERSE INGREDIËNTEN. ZO WORDT DAT FASTFOOD-ARTIKEL EEN VOLWAARDIGE GEZONDE MAALTIJD.
Dit recept is goed voor een 60-tal hamburgers.
Wat heb je nodig…?
5 kg gemengd gehakt (50/50 varkensgehakt/rundsgehakt), 8 eieren, 600 gr paneermeel, 2 handen peterselie, peper (lichtjes erover uitgestrooid) , zout (uitgespreid), mosterd (1 eetlepel).
Hoe ga je te werk?
Doe eerst het gehakt in een grote kom, voeg er de eieren, peterselie, paneermeel, peper, zout naar smaak aan toe. Tot slot doe je er nog een goeie lepel mosterd bij en meng alles goed door elkaar. Gebruik hiervoor je handen.
TIP: Maak je handen eerst goed nat zodat het gehakt niet aan je handen blijft kleven.
Door steeds het gehakt aan de onderkant te nemen en om te plooien. Daarbij een stevige kneedbeweging te maken, zorg je ervoor dat alle ingrediënten goed door elkaar gemengd worden.
Neem vervolgens een bolletje gehakt en maak er een soort koek van. Vorm de hamburgers met de blote hand of met een vormpje naar keuze.
Hamburgers bakken
Doe tot slot een klontje boter in de pan. Laat het goed heet worden en leg de zelfgemaakte hamburgers erin. Bak ze goed door en dan… smullen maar.
Smakelijk!
© Foto’s: Eric Fels
© Tekst: Anita Campforts