Dessert met mascarpone en mango
Dit dessert is geïnspireerd op tiramisu maar om het luchtig en fris te houden hebben we er de eieren, de cafeine en de alcohol uit gelaten.
Tiramisu is een van oorsprong Italiaans dessert en betekent letterlijk 'trek mij omhoog'. Het wordt beschouwd als een opkikker en werd oorspronkelijk vaak aan herstellende zieken gegeven.
Wat heb je nodig…?
Voor 6 personen: 250 ml slagroom 250 gr Mascarpone 200 ml sinaasappelsap Een pak lange vingers Een zakje vanillesuiker Twee rijpe mango's
Hoe ga je te werk?
Allereerst klop je de slagroom stijf. Het is aan te raden om een zakje klopfix toe te voegen voor extra stevigheid. Vervolgens mix je er de mascarpone doorheen.
Schil dan de mango's en snij ze in stukken. Mix ze vervolgens fijn met een staafmixer. Je kunt er voor de frisheid een beetje sinaasappelsap aan toevoegen.
De rest van de sinaasappelsap doe je dan in een diep bord of kom en je weekt daar de lange vingers kort in.
De afwerking
Neem de glaasjes en leg op de bodem een laagje van de lange vingers.
Daar bovenop doe je een laagje van het mascarponemengsel. Vervolgens een laagje van de mangopuree en dan weer een laagje van de koekjes. Je herhaalt dit tot de glaasjes vol zijn.
Ter afwerking kun je wat stukjes mango erbovenop leggen.
Daarna dek je de glaasjes goed af en laat ze minimum 4 uur in de koelkast opstijven.
Smakelijk!
© Foto’s: Eric Fels © Tekst: Anita Campforts
[form id="2"]