Bosbessendessert met dat tikje meer
Bosbessendessert met dat tikje meer
DIT BOSBESSENDESSERT LEENT ZICH UITZONDERLIJK GOED MET EEN DRANKJE. EEN POUSSE CAFÉ MET BOSBESSENJENEVER BIJVOORBEELD. OF WAT DACHT JE VAN EEN KIR OF NOG BETER EEN KIR ROYALE. LAAT DE KOFFIE DAN MAAR ACHTERWEGE.
Wat heb je nodig…?
Gemengde bosvruchten
250 gr mascarpone
250 ml slagroom
4 eieren
50 gr suiker
Een zakje vanillesuiker
Hoe ga je te werk?
Begin met de eieren te splitsen. Klop dan de eierdooiers op met de suiker. Voeg daarna de mascarpone eraan toe.
Vervolgens klop je de slagroom samen met de vanillesuiker op tot dat deze stijf is en spatel deze er voorzichtig doorheen.
Tot slot klop je het eiwit stijf en schep deze voorzichtig onder het mengsel.
Mix dan de bosvruchten fijn met de mixer. Denk eraan om enkele mooie vruchtjes aan de kant te houden voor de afwerking.
De afwerking
Neem de kleine glaasjes en doe op de bodem een laagje bosvruchtencoulis.
Spuit er vervolgens een laagje mascarpone-mengsel op met de spuitzak.
Werk uiteindelijk af met een paar mooie vruchtjes naar keuze.
Smakelijk!
© Foto’s: Eric Fels
© Tekst: Anita Campforts